babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Mikor aludjon a gyerek?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Először is, a kisbabád akkor és ott fog aludni, ahol éppen neki tetszik. Amikor éhes és álmos, egyáltalán nem számít neki semmilyen körülmény. Nagy valószínűséggel nem fogod tudni programozni az alvásidejét – kivéve ha nagyon szerencsés vagy -, de arra figyelj, hogy néhány óránként felkeljen enni.

Egy sokat alvó, nyugodt baba: áldás.

 

Annak ellenére, hogy ő dönt arról, hogy mikor alszik, próbálkoznod lehet az ütemezéssel. Ébreszd minden reggel ugyanabban az időben, majd jelölj ki szerinted ideális időpontokat az alvásra. Ha nem szeretnél az időpontokkal vacakolni, akkor tedd le ébredés után két órával újra a gyermeket. Az esti lefektetés előtt érdemes kicsit tovább ébren tartani őt, hogy kellően kimerüljön az éjszakai, hosszú alváshoz.


A siker kulcsa


Ha este altatódalt énekelsz neki, nyugodtan megteheted ezt napközben is, ha nagyon nem akar elaludni, és nyűgös. A hangod meg fogja nyugtatni, és édes álomba fog szenderülni.


Míg az első néhány hétben alig fogod őt nyitott szemmel látni, addig 9-10 hónapos kora körül már csak napi kétszer alszik. Egyszer délelőtt, egyszer délután. Érdemes úgy kalkulálni, hogy a tennivalókat ekkorra tudd időzíteni.  


Ne helyettesítsd a gyermekülést a kisággyal! Ha teheted, mindig ugyanarra a helyre fektesd őt, ahol az éjszakát tölti. Ha pont utaztok, amikor alszik, ne aggódj, egy-egy alkalom még nem bontja meg a rendszerét.

Ajánló

Kaland ... játék ... félelmek?
Hogyan fejlesszük a beszédképességet?
Alakítsd ki a napirendjét!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kevesebbet agyalni, megérteni, elfogadni, nem elégedetlenkedni, kivárni, megérezni, rálelni, megszerezni, megszeretni, megbecsülni, ha kell, elengedni, újra várni, visszavárni, megölelni, szeretni, sírni utána, sírni vele, élni. (...) Ennyi az Élet. Talán csak ennyi. De ez épp elég.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!