babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Elkezdődött az óvoda és az iskola: itt a C-vitamin-pótlás szezonja! (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A szülők tapasztalatból tudják, hogy ha közösségbe jár a gyerekük, akkor jóval gyakrabban küzd különféle fertőzésekkel, elsősorban légúti megbetegedésekkel, mintha otthon lenne. Szeptemberben azonban újra indult a bölcsőde, az óvoda és az iskola, és vele együtt a fertőzések sorozata is.

 

Mit lehet tenni? Miképpen erősíthető a gyermek ellenállóképessége? Milyen vitamint válasszunk?

 

Érdemes C-vitaminnal támogatni a gyermek szervezetét

 

Gyermekorvosok és táplálkozási szakemberek azon a véleményen vannak, hogy ha naponta ötször változatosan táplálkozik a gyermek, akkor biztosított lesz a vitaminellátottsága. Azonban válogatós gyermekekkel igen gyakran találkozni. Feltehető a kérdés, hogy hány gyerek fogyaszt napi rendszerességgel kellő mennyiségű, C-vitaminban dús zöldséget és gyümölcsöt, télen és nyáron egyaránt? A szülők minden bizonnyal tudják a választ. Számos esetben tehát nem teljesül az, hogy a táplálkozás tökéletesen fedezi a vitaminszükségletet, így vitaminpótlásra lehet szükség.

 

Lényeges felhívni a figyelmet arra, hogy a hiányállapot megszüntetése általában hosszabb távú (néhány hónapon át tartó) folyamat, ami csak rendszeres pótlással valósítható meg.

 

Milyen C-vitaminos készítményt érdemes választani?

  • Vitamin akár már 1 éves kortól adható a gyermeknek, de a nyelési nehézségek miatt csak a folyékony forma alkalmazása jöhet szóba.
  • A folyékony forma a segédanyagok szempontjából is kedvező választás. A folyadék segédanyagoktól gyakorlatilag mentesen, „pure” formában juttathatja be a szervezetbe a C-vitamint.
  • A folyékony formájú készítmény életkorra és személyre szabható adagolást tesz lehetővé, és optimális választás abban az esetben is, ha két vagy több, különböző korú (kis)gyermek van a családban.
  • Fontos, hogy a C-vitaminos készítmény íze finom, és a gyermek által elfogadott legyen.
  • A fogak egészségére gondolva a cukormentes termékek mellett érdemes letenni a voksot. Elvárás, hogy a termék alkoholmentes legyen. Plusz előny, ha a termék nem tartalmaz tartósítószert, továbbá laktóz- és gluténmentes. Sok gumivitamin és rágótabletta tartalmaz mesterséges színanyagokat, mesterséges aromákat, ezért érdemes megnézi mit viszünk be akaratlanul a gyermek szervezetébe a vitaminokon kívül.
  • Lényeges az is, hogy a szervezetbe bejutó vitamin-mennyiség minél nagyobb arányban hasznosuljon. Ehhez segíthet hozzá a liposzómás formulációk alkalmazása. A liposzómák ugyanis fokozhatják a beléjük zárt vitamin felszívódását, és magasabb hatóanyag-koncentrációt eredményezhetnek a szervezetben.

 

Ajánló

Mire figyeljünk...
Türelmetlenül várjuk, de ne siettessük!
Hogyan segítsünk átvészelni?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Hiszek a szerelemben. Mi másért vetettem volna bele magam olyan gyakran? Soha nem tartott sokáig, és ilyenkor a szívem megszakadt, vagy bezárult. De ez nem akadályozott meg abban, hogy legközelebb újra megnyissam. Aztán újra és újra.

- Nora Roberts -

A legjobb baba ajándék!