babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Gyerekjáték?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A gyermekek nagyon szeretnek olyan dolgokat a kezükbe venni, amelyek nem kimondottan arra készültek, hogy 1-2 éves csemeték játszanak velük. Sokszor ez nem akadály, mert az adott tárgy teljesen ártalmatlan, előfordul azonban az is, hogy veszélyt rejt magában a „játékszer”.

Kulcsok

 

Imádják, hogy csörög, fénylik, különleges az alakja. Szeretik a szájukba venni, feltehetően a fémes íze miatt, vagy csak azért, mert egy újabb dolog akadt a kezükbe, amit még nem kóstoltak. A szülők számára úgy tűnhet, hogy „olcsó játék”, csak a kezébe adom a kulcscsomóm, ő pedig nyugodtan játszik. Ez így is lenne, ha nem állna fenn a veszélye annak, hogy a baba megvágja magát, megsérti a szemét, vagy éppen bedugja a fülébe. Mindezek mellett fémallergiát is okozhat neki ez az ártalmatlannak tűnő mindennapi tárgy.

 

Mobiltelefon

 

A saját környezetemben élő gyermekeken tapasztalom, hogy a kimondottan kisgyermekek számára gyártott játéktelefonok sosem olyan jók és érdekesek, mint a szülők okostelefonja. Nyomkodják, játszanak rajta, telefonhívást imitálnak, stb. De jó ötlet-e kezükbe adni saját telefonunkat? Minden bizonnyal nem az, bár a kulcsokhoz hasonlóan ezzel is le lehet kötni a figyelmüket jó időre. A mobiltelefonok által kibocsátott sugarak ártalmasak lehetnek a kicsire. Emellett fennáll a veszélye, hogy eldobják, széttörik, vagy hívást indítanak róla, nagyobb gyerekek pedig alkalmazások tömkelegét tölthetik le a készülékre.

 

Pénzérme

 

Legalább olyan vonzónak tűnik számukra, mint a kulcscsomó. Fénylik, gurul, több méretben is megtalálható anya pénztárcájában. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a fémpénz nagyon sok ember kezében megfordul, így igen jelentős baktériumforrás. Jobban tesszük, ha nem adjuk a kicsi kezébe. Nem beszélve arról, hogy méreténél fogva könnyen lenyelheti, ami súlyosabb következményekkel is járhat.

Ajánló

Hogyan segítsünk átvészelni?
Bébiszitter, nagymama, szomszéd néni?
Mi legyen benne?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Az ölelés nagyon fontos és szent dolog. Amikor ölelsz, sérthetetlen vagy. Amikor ölelsz, megnyílik a lelked, és befogadja a másikét. Nem lehet úgy ölelni, hogy közben bezárod a kapukat, a kulcsokat meg jó szorosan a markodban tartod. Ez nem így működik.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!