babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Gyerekjáték?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A gyermekek nagyon szeretnek olyan dolgokat a kezükbe venni, amelyek nem kimondottan arra készültek, hogy 1-2 éves csemeték játszanak velük. Sokszor ez nem akadály, mert az adott tárgy teljesen ártalmatlan, előfordul azonban az is, hogy veszélyt rejt magában a „játékszer”.

Kulcsok

 

Imádják, hogy csörög, fénylik, különleges az alakja. Szeretik a szájukba venni, feltehetően a fémes íze miatt, vagy csak azért, mert egy újabb dolog akadt a kezükbe, amit még nem kóstoltak. A szülők számára úgy tűnhet, hogy „olcsó játék”, csak a kezébe adom a kulcscsomóm, ő pedig nyugodtan játszik. Ez így is lenne, ha nem állna fenn a veszélye annak, hogy a baba megvágja magát, megsérti a szemét, vagy éppen bedugja a fülébe. Mindezek mellett fémallergiát is okozhat neki ez az ártalmatlannak tűnő mindennapi tárgy.

 

Mobiltelefon

 

A saját környezetemben élő gyermekeken tapasztalom, hogy a kimondottan kisgyermekek számára gyártott játéktelefonok sosem olyan jók és érdekesek, mint a szülők okostelefonja. Nyomkodják, játszanak rajta, telefonhívást imitálnak, stb. De jó ötlet-e kezükbe adni saját telefonunkat? Minden bizonnyal nem az, bár a kulcsokhoz hasonlóan ezzel is le lehet kötni a figyelmüket jó időre. A mobiltelefonok által kibocsátott sugarak ártalmasak lehetnek a kicsire. Emellett fennáll a veszélye, hogy eldobják, széttörik, vagy hívást indítanak róla, nagyobb gyerekek pedig alkalmazások tömkelegét tölthetik le a készülékre.

 

Pénzérme

 

Legalább olyan vonzónak tűnik számukra, mint a kulcscsomó. Fénylik, gurul, több méretben is megtalálható anya pénztárcájában. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a fémpénz nagyon sok ember kezében megfordul, így igen jelentős baktériumforrás. Jobban tesszük, ha nem adjuk a kicsi kezébe. Nem beszélve arról, hogy méreténél fogva könnyen lenyelheti, ami súlyosabb következményekkel is járhat.

Ajánló

Türelmetlenül várjuk, de ne siettessük!
Táplálkozás, mozgás, összhang.
Amikről még nem hallottál.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.

- Amby Burfoot -

A legjobb baba ajándék!