babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Nurofen szuszpenzió (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Szponzorált tartalom.

Általában a normál testhőmérsékletet, azaz 37oC-ot meghaladó hőmérséklet esetén állapítunk meg hőemelkedést vagy lázat, ami gyakran annak az első jele, hogy a gyermek valamilyen fertőzéssel küzd.

A testhőmérséklet emelkedése a szervezet egyik legfontosabb védekező reakciója a veszélyesnek, illetve idegennek felismert anyagokkal (pl. baktériumokkal, vírusokkal stb.) szemben. A magasabb testhőmérséklet által ugyanis fokozódik a szervezet védelmét biztosító immunrendszer működése.

 

Jellemző tünetei a láznak:

 • rossz közérzet
 • nyugtalanság, bágyadtság
 • éjszakai nyugtalanság
 • sápadtság, hideg kéz és láb, forró homlok
 • hirtelen rosszullét, hányás
 • étvágytalanság
 • vacogás
 • lázgörcs

Szükséges-e a lázat csillapítani?

A láz az esetek többségében ártalmatlan, ugyanakkor segít a szervezetnek a fertőzés leküzdésében. Ezzel szemben a fokozott hőtermelés megemeli a szervezet oxigén igényét és rossz közérzettel, levertséggel jár. Emellett a betegség kapcsán fájdalom is jelentkezhet, vagyis a láz előnyös tulajdonságai mellett komoly diszkomfort érzetet okozhat a betegnek, és a krónikus betegek amúgy is csökkent tartalékait könnyen kimerítheti. Ezért a lázcsillapítás mindig mérlegelést és egyéni döntést igényel.

 

A láz mindenképpen javasolt csillapítani gyermekeknél, ha:

 • krónikus, súlyos betegek,
 • hánytak, hasmenésük volt és kiszáradás körüli állapotban vannak,
 • szubjektív panaszokat, diszkomfort érzetet tapasztalnak.

Mindebből azonban az is következik, hogy célszerűtlen az agresszív lázcsillapítás, és a normál  testhőmérséklet elérésére sem kell törekedni. Nem kell hőemelkedés esetén lázcsillapítást alkalmazni, de láz esetén általában célszerű a testhőmérséklet csökkentése.

 

Lázcsillapítás – milyen módszerrel?

A láz csillapítható kíméletesen, mértékkel és óvatosan alkalmazott fizikális hűtéssel (borogatás, beteg kitakarása, hűtőventillátor), de magasabb láz esetén gyógyszeres lázcsillapítás is szükséges.

A Nurofen szuszpenzió már 15 percen belül hat és akár 8 órán át csillapítja a lázat. Elérhető narancs és eper ízekben.

Ha szájon át történő lázcsillapítás nem lehetséges (pl. hányás esetén), akkor a Nurofen végbélkúp nyújthat hatékony segítséget láz ellen.

 

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható, ibuprofén tartalmú gyógyszerek.

Forgalmazó: Reckitt Benckiser Kft. 1113 Budapest, Bocskai út 134-146. E-mail: consumerhealth_hu@reckitt.com; Tel.: +36 1 250 8399 | RB-M-57367


 

Ajánló

Megnyugtatja a babát ?!
Alakítsd ki a napirendjét!
A gyermek egészsége érdekében!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Amikor megkérdezik, hogy ki vagyok, egyértelműen válaszolom azt, hogy egy lélek, aki hallgat az intuícióira, az érzéseire, és azok alapján halad előre.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!