babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Szokatlan, mégsem rendhagyó tünetek

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Elárulunk Nektek minden olyan dolgot az újszülött kisbabáról, amit a kórházban sem mondtak el, és a könyvek, kiadványok sem készítettek fel rá. Mindent tudsz már a szülésről (lehet, hogy már meg is tapasztaltad), a szoptatásról, az álmatlan éjszakákról. 

Koszmó


Minden újszülött fejbőrén megjelenik az ún. koszmó. Furcsán néz ki, de teljesen normális jelenség. Nem tudni pontosan, hogy mi okozza, viszont egy biztos: néhány hónap múlva nyoma sem lesz a szárazságnak. Kezelheted olajjal, vagy koszmó samponnal fürdetésnél.


Széklet


Az újdonsült anyukák általában meglepődnek azon, hogy kisbabájuk széklete mindig híg és sárgás színű. Ez azonban még semmi ahhoz a meglepetéshez képest, hogy úgy lövell ki, mint a nyílvessző. Egyszóval, ha épp nincs rajta pelus, a frissen festett falnak annyi.


Cicik


Ahogy a terhességed alatt a hormonoknak köszönhetően megnőttek a melleid, úgy a baba melle is növekedésnek indulhat, szintén a hormonok hatására. Ne izguljatok, amint ezek a bizonyos hormonok kiürülnek a kicsi szervezetéből, természetesen eltűnnek a cicik.

 

Furcsa, morgó hangok


A kisbabád sok hangot fog kiadni: gügyög, kacag, nyögdécsel. Viszont ha az orrocskája el van dugulva, akkor egészen különös, morgó hangot fog hallatni. Nem kell megijedni tőle, egyszerűen csak hozzátok az orrszívó porszívót.


Állandó tüsszögés


Ne feledjétek, hogy kisbabátoknak még teljesen új a világ, amire született, és időre van szüksége, hogy szervezete hozzászokjon a környezet viszontagságaihoz. Minden új illat, hőmérsékletváltozás és hirtelen fény kiválthatja a tüsszögést. Ha kiviszitek a napfényre, és elkezd tüsszögni, nem feltétlenül kell allergiára gyanakodni. Egész egyszerűen csak a hirtelen napfény irritálja őt.

 

Rángás, remegés


Sok kisbabánál előfordul, hogy egyik pillanatról a másikra elkezd remegni, akár ökölbe szorított kézzel. Joggal ijednek meg ilyenkor a kismamák. Fontos azonban tudni, hogy ilyenkor az izgalmukat, örömüket fejezik ki a kicsik ezen a nem mindennapi módon.

Ajánló

A titok, amiről tudnod kell.
Türelmetlenül várjuk, de ne siettessük!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Mert mi más értelme lenne az életnek? Hozd ki azt, ami benned van, ne rejtegesd, szeresd, vállald fel, dolgozz rajta, mutasd meg. Idővel megéri majd.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!