babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Kire bízhatom a gyermekemet?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Kiben bízhatunk, amikor ránk máshol van szükség, vagy nekünk van szükségünk arra, hogy máshol legyünk? Kire bízhatom nyugodt szívvel a gyermekem, hogy a nélküle töltött időt ne lelkiismeret-furdalással és merő aggódással töltsem?

Először csak a kozmetikushoz, fodrászhoz szeretnénk eljutni, aztán moziba is vágyunk vagy egy kis barátnős kávézásra. Telhetetlenségünkben talán még egy intim hétvégét is szeretnénk a párunkkal eltölteni, akit hónapok óta már mi is apának szólítunk ... Majd újra munkába szeretnénk vagy kényszerülünk állni. De akkor ki marad a gyerekkel?

 

Nagymama


A legideálisabb bébiszitter. Szinte biztos, hogy szereti az unokáját, és morgás nélkül vállalja még azt is, hogy összeüt egy ebédet, amíg mi távol vagyunk. Lehetséges, hogy más nézeteket vall a gyermeknevelésről, de ne feledjük, néha a gyermeknek is jót tesz, ha másképpen szeretik.

 

Pótnagymama


Lehet egy kedves szomszédasszony vagy egy magányos néni vagy nyugdíjas házaspár, akinek nincs még unokája vagy távol van tőle, így legtöbbször nem is pénzért keres pótunokákat. Viszont azonnal tisztázni kell az anyagiakat, ugyanis a pótnagyik - a bébiszitterekkel ellentétben - nem pénzért ajánlkoznak. Mivel általában idős hölgyek, az ismerkedési fázisban fel kell mérni, mennyit bír fizikailag, mert a gyermekek mozgékonyak, hogy mernénk rábízni, ha nem biztos, hogy gyermekünk után tud szaladni?

 

Bébiszitter


Hirdetésből vagy ajánlásból. A legkockázatosabb választás, de jó kiindulópont, ha ismerjük a családi hátterét, ha nagycsaládból származik, valószínűleg ismer olyan viselkedésmintákat, trükköket, amit a testvéreinél alkalmazott, és jól beválhat gyermekünknél is. Nem szakképzett bébiszitter esetében feltétlenül fontos, hogy kezdetben hármasban is sok időt töltsenek, hogy megismerje a baba és a szülők szokásait. Ha a megérzéseink azt súgják, nem az igazi, inkább keressünk mást, az anyai ösztönök tévedhetetlenek.

 

Ügynökség


A lehető legbiztonságosabb megoldás, kiajánlott és szakképzett bébiszitterek garantált képzésen vesznek részt, mielőtt munkába állnak. Ha panasz merülne fel, az irodától tudunk cserét kérni, a kínos jeleneteket is elkerülhetjük ezáltal.

 

Alapszabályok

 

Akárki is vigyáz gyermekünkre, a gyermekorvos és a mentők telefonszámát ismerje, rakjuk ki ezért feltűnő helyre! 

A jó bébiszitter nem zaklatásnak éli meg, ha a szülők, főként eleinte sűrűbben rátelefonálnak, és ha szükséges, ő maga sem restell segítségért hívni őket.

A szülőknek joga van bármikor ellenőrizni a bébiszittert! 

Ha a megbeszéltnél jóval később érkezünk, mindenképp értesíteni kell őt! Neki is lehet elfoglaltsága, programja, amit ilyenkor nekünk illik kifizetni.

Ajánló

A titok, amiről tudnod kell.
Fogadd meg az alábbi tanácsokat!
Táplálkozás, mozgás, összhang.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ne keverd össze a kötődést a barátsággal. A barátság mulandó, eltűnik, a kötődés viszont a lelkedet köti a másikéhoz. Ezért szeretnél minél több időt tölteni vele, mert érzed, hogy többé tesz, erősít, feltölt. Többnek érzed magad már attól is, hogy ott van az életedben. Onnantól meg nincs...

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!