babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
hordozható játékok
babamamatudakozo.hu  ›  játékajánló  ›  kategória szerint  ›  hordozható játékok

 

Rovatunk támogatója a 

 

  

 

Hordozható játékok

Miért élvezi a baba most ezt a játékot:

A babák ebben az életkorban kezdik céltudatosan használni a kezüket - az érintés, a tapintás és a tárgyak megfogása ekkor a felfedezés eszközei a baba számára. Ez azoknak a játékoknak az időszaka, amelyek elősegítik ezeket a korai felfedezéseket, és amelyek sok különféle anyagból készülnek és sok megfognivaló van rajtuk.

Azért is hasznos hordozható játékokat a baba kezébe adni, mert nagyon sok rajtuk a látnivaló és sokféleképpen lehet velük játszani, bárhova is mennek.

Brilliant Basics™ Színes gyöngyfüzér - JárművekK7170_b_1[1].jpgSzínes járművek kapcsolhatók össze és szedhetők szét újra meg újra! A babák imádják az ismétlődésen alapuló játékokat és az összekapcsolható részekből álló játék ösztönző időtöltést nyújt és különböző járműveket ismertet meg és erősíti a fejlődő készségeket.

Kognitív készségek erősítése:

Annak a meghatározása, hogy melyik rész következzen, fejleszti a problémamegoldó képességet. Segít a babának a járműformák felismerésében és megtapasztalásában.

A motorikus készségek fejlesztése:

Fejleszti a szem-kéz koordinációt, ahogy a baba megfogja a részeket. A részek összekapcsolása erősíti a finom mozgást.

Brilliant Basics™ Formaevő dobozka

Grafika4.jpg

Tíz színes kocka vár arra, hogy a baba bedobja őket a vödörbe egyenesen vagy a szűrőformán keresztül. Megtölti a vödröt a kockákkal, kiönti azokat, majd újra kezdi a folyamatot, és ez nagyszerűen fejleszti a szem-kéz koordinációt és más hasonló képességeket.

Majd következhet a kiválogatás és egymásra helyezés, valamint a formák felismerése és összepárosítása - és mindez játék közben!


Kognitív készségek erősítése:

Segít a babának formák és színek felismerésében és megtapasztalásában. 
Fejleszti a problémamegoldó képességet a rakodós, összerakós és válogatós feladatokkal.

A motorikus készségek fejlesztése:

A kockáknak a vödörbe való helyezése fejleszti a szem-kéz koordinációt. A kockák fogása, kiválogatása és felrakása fejleszti a kéz és az ujjak ügyességét.

A képzelőerő fejlesztése:

Fejleszti a kreatív gondolkodást, hiszen a baba újféle módokon játszik a kockákkal. Élénk színek és érdekes formák ösztönzik a babát.

Vidám Állatos Összerakósdi Traktor

K7374_b_1[1].jpgA rücskös felületek segítik az elemek összekapcsolódását. A baba mindhárom állatot felteheti a tűzoltóautóra és kimehet velük a mentésre, és mozognak a kidülledt szemek! Vagy mindegyik állatot megrázhatja, hogy fura hangot csaljon elő. A tehén csenget, a malac „visít", a csibe pedig csörög!

Ajánlott életkor: 6 hónapos kortól.

 Mit tehet annak érdekében, hogy a baba minél többet tanuljon:

 

Találjon különféle módokat arra, hogyan viheti a babával együtt ezeket a játékokat. Sok ilyen hordozható játékot úgy készítenek el, hogy különféle tárgyakra fel lehessen azokat akasztani, vagy már fel legyenek akasztva egy hordozható hintára vagy gyerekkocsira. Ha ez a játék különálló, próbálja meg felakasztani például a kiságy szélére vagy a padlóra állított játékra, a hordozható babaülésre vagy a babakocsira.

Mozgassa fel-le a játékot a baba előtt, majd egy kicsit balra és egy kicsit jobbra. Figyelje, hogy a baba képes-e követni a szemével; majd próbálja meg rávenni arra, hogy nyúljon utána és fogja meg ­- „Nézd csak... elkaptad!"

Játsszon egy kis bújócskát a játékkal. Ha a játék elég kicsi, rejtse el egy takaró alá; ha a játék hangokat ad ki vagy csörög, szólaltassa meg a hangot. Ügyeljen arra, hogy a játék egy része kilógjon a takaró alól, és kérdezze meg a babát: „Hova lett?" Hadd kandikáljon ki a játék, és mondja ezt: „Nahát! Ott van!" Lehetséges, hogy a hatodik hónap végefelé már felismeri, hogy a takaró kidudorodása valójában az ő játéka.

A baba soha nem elég kicsi ahhoz, hogy ne lehessen elszórakoztatni mókás hangokkal és arcokkal. Csak próbálja ki néhány állat hangját. Amikor meghallja a baba első örömteli kuncogását, azonnal elfelejti, milyen bután érezte magát és nagy élvezettel próbálkozik azért, hogy további kacagásra bírja rá a babát!

Még többet megtudhatsz az életkor szerinti fejlődésekről: ITT

Figyelem!
Minden gyermek a saját ütemében fejlődik, és nem azonos időben érik el a fejlődés különféle mérföldköveit. A weboldalunkon említett szakaszok csak hozzávetőleges útmutatásként szolgálnak.

hordozható játékok
forrás: Fisher-Price

még több
még több
még több
tovĂĄbb
tovĂĄbb
tovább

tovább