babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Diéta szülés után

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Letelt a gyermekágyi időszak, végre el lehet kezdeni formába lendülni, egy kis diéta nem árthat. Ez azonban általános tévhit, hiszen a babának sok olyan tápanyagra van szüksége, amit csak az anyatejjel, s emiatt a kiegyensúlyozott mama- étrenddel kaphat meg. 

Egyértelmű, hogy a megnövekedett úszógumi zavar bennünket, azonban nem szabad a gyermekágyi időszak után szigorú diétába kezdeni. Azonban azok az anyukák, akik valamilyen okból kifolyólag nem szoptatják a kicsit már az első hat hét után fokozatosan elkezdhetnek diétázni. Ezzel szemben a szoptató anyukáknak nagyon is oda kell figyelniük az étrendjükre, a szigorú diétát azonban jobb, ha elfelejtik.


Étkezés a szülés után


Szakértők úgy tartják, ha a szülés után kiegyensúlyozott étrendet követünk, amelyben megkap minden fontos tápanyagot a mama és a baba is, abban az esetben a felesleges kilók egy év alatt eltűnnek. Ehhez természetesen fontos a mérsékelt, nem megterhelő mozgás is.
Lényeges, hogy figyeljünk oda a táplálkozásunkra, annak ellenére, hogy az újszülött érkezése miatti felborult napirendben nem találjuk az időt az étkezésekre, mindig szakítsunk néhány percet arra, hogy leüljünk és együnk, hiszen csak így kaphat a kicsi tápanyagokban gazdag anyatejet.

 

Mit együnk?


A magas zsír és szénhidrát tartalmú élelmiszerek, édességek, tésztafélék csak fölösleges kalóriák ebben az időszakban is a szervezetnek. Ha mégis valami finomságra vágyunk, akkor válasszunk egészséges nassolnivalót, így például a magvak, és aszalt gyümölcsök közül csemegézhetünk, de jó választás egy müzliszelet vagy egy- egy kocka magas kakaótartalmú étcsokoládé.


Nem lehet elégszer hangsúlyozni: fontos a folyadékbevitel


A szoptatás miatt is különösen fontos a folyadékfogyasztás, de a száraz bőrnek is jót tesz, amivel a legtöbb friss anyukának meg kell küzdenie. Fogyasszunk rendszeresen folyadékot, gondoskodjunk róla, hogy mindig legyen a kezünk ügyében egy - egy üveg ásványvíz, vagy cukrozatlan gyümölcstea.

 

Ajánló

Tippek, ha kifogytál az ötletekből.
Érdemes minél hamarabb elkezdeni!
A szárazbabtól a bazsalikomig.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A derűs embereknek nem könnyebb a sorsuk, csak más szemüveg van rajtuk. Azt szoktuk mondani: jó természetük van. A jóra vannak hangolva. Életörömre. (...) Tedd csak fel az "áldott szemüvegedet", s máris látod, hogy süt a nap, hogy sok öröm és emberi jóság van.

- Müller Péter -

A legjobb baba ajándék!