babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Diéta szülés után

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Letelt a gyermekágyi időszak, végre el lehet kezdeni formába lendülni, egy kis diéta nem árthat. Ez azonban általános tévhit, hiszen a babának sok olyan tápanyagra van szüksége, amit csak az anyatejjel, s emiatt a kiegyensúlyozott mama- étrenddel kaphat meg. 

Egyértelmű, hogy a megnövekedett úszógumi zavar bennünket, azonban nem szabad a gyermekágyi időszak után szigorú diétába kezdeni. Azonban azok az anyukák, akik valamilyen okból kifolyólag nem szoptatják a kicsit már az első hat hét után fokozatosan elkezdhetnek diétázni. Ezzel szemben a szoptató anyukáknak nagyon is oda kell figyelniük az étrendjükre, a szigorú diétát azonban jobb, ha elfelejtik.


Étkezés a szülés után


Szakértők úgy tartják, ha a szülés után kiegyensúlyozott étrendet követünk, amelyben megkap minden fontos tápanyagot a mama és a baba is, abban az esetben a felesleges kilók egy év alatt eltűnnek. Ehhez természetesen fontos a mérsékelt, nem megterhelő mozgás is.
Lényeges, hogy figyeljünk oda a táplálkozásunkra, annak ellenére, hogy az újszülött érkezése miatti felborult napirendben nem találjuk az időt az étkezésekre, mindig szakítsunk néhány percet arra, hogy leüljünk és együnk, hiszen csak így kaphat a kicsi tápanyagokban gazdag anyatejet.

 

Mit együnk?


A magas zsír és szénhidrát tartalmú élelmiszerek, édességek, tésztafélék csak fölösleges kalóriák ebben az időszakban is a szervezetnek. Ha mégis valami finomságra vágyunk, akkor válasszunk egészséges nassolnivalót, így például a magvak, és aszalt gyümölcsök közül csemegézhetünk, de jó választás egy müzliszelet vagy egy- egy kocka magas kakaótartalmú étcsokoládé.


Nem lehet elégszer hangsúlyozni: fontos a folyadékbevitel


A szoptatás miatt is különösen fontos a folyadékfogyasztás, de a száraz bőrnek is jót tesz, amivel a legtöbb friss anyukának meg kell küzdenie. Fogyasszunk rendszeresen folyadékot, gondoskodjunk róla, hogy mindig legyen a kezünk ügyében egy - egy üveg ásványvíz, vagy cukrozatlan gyümölcstea.

 

Ajánló

Szakíts időt a feltöltődésre!
Alakmegőrző tippek Hollywoodból.
Végezd naponta akár!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kezdem megérteni, hogy az egész élet csak egy játszma, amelyet olyan ügyesen és jól kell megjátszanom, hogy örömöm teljék benne. Ha vesztek, vállat vonok és nevetek, ha pedig nyerek, ugyancsak nevetek. Bárhogy is van, azon leszek, hogy tréfásan fogjam fel a dolgokat.

- Jean Webster -

A legjobb baba ajándék!