babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Ha el akarod kerülni a császármetszést...

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A kismamák 85%-a arra vágyik, hogy természetes módon hozhassa világra gyermekét, és messziről kerülje el a császármetszést. Te is közéjük tartozol? Olvasd el tippjeinket, amelyekkel közelebb kerülhetsz a hüvelyi szüléshez.

Szülésfelkészítő tanfolyam


Keress olyan tanfolyamot, kurzust, ami kimondottan a természetes szülésre készít fel. Egy ilyen tanfolyamon elmondanak neked mindent, amit a légzésről, összehúzódásokról és a születés folyamatáról tudnod kell, illetve megtanítanak relaxálni, befelé figyelni.

Válassz olyan orvost, akinek a hozzáállása közel áll a Tiédhez!

Fontos, hogy biztonságban érezd magad, és hogy úgy érezd, az orvos az utolsó pillanatig kitart a kívánságod mellett.

Ne hízz el!

Azok a kismamák, akik nem tettek szert túlzott súlygyarapodásra, sokkal könnyebben szülnek, mint túlsúlyos társaik. Kevesebb az esély a komplikációra és az orvosi beavatkozásokra.

Mozgás

A kismama jóga ellazít kívül-belül. Megnyugtat, és a nyújtógyakorlatoknak hála a csípőtájékod – és minden más ízületed és izmod – sokkal lazábbá válik, aminek nagy hasznát fogod venni szülésnél.

Vajúdás otthon

Ezt csak akkor ajánljuk, ha nem az első gyermekedet várod. A legfontosabb az, hogy a vajúdás nyugodt környezetben, olyan helyen történjen, ahol otthon érzed magad. Ha kórházban kerül rá sor, vidd magaddal a saját párnád, személyes tárgyaid, hogy komfortosabb érzésed legyen.
 
Víz
 
Itt elsősorban nem az elfogyasztott folyadékra gondolunk, hanem arra, hogy használd ki a kórház adottságait. Ha van lehetőséged zuhanyozni, esetleg vízben szülni (és nem is idegenkedsz a gondolattól), akkor vágj bele, ugyanis a víz csökkenti a fájdalmat.

Használd a tanultakat!

Figyelj a légzésedre, meditálj, relaxálj, kérj masszázst, mozogj, hallgass zenét! Egyszóval tedd azt, ami éppen jól esik!

Ajánló

Mindennapokról őszintén.
A babám is túlsúlyos lesz?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A szürkeség időszakos, ha sokat teszel azért, amiben hiszel, az majd kiszínezi, eltünteti a fájdalmakat. De eleget kell tenni érte, mert a csodákat csak az kaphatja meg, aki hisz benne, és bízik abban, hogy megérdemli, hogy lesz majd olyan nap, amikor úgy ébred fel, hogy végre nem érzi magát kívülállónak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!