babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hogyan tároljuk az anyatejet?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Ha az első gyermeked hoztad világra, idegenkedhetsz a mellszívástól. Viszont amint elsajátítod, imádni fogod. Arról nem is beszélve, hogy ha sok tejed termelődik, a tárolással kikerülheted azt, hogy kárba vesszen az anyatej.

Igyekszünk cikkünkben segíteni nektek, és az esetlegesen felmerülő kérdéseket megválaszolni.

 

Hogyan és mikor kezdjem?


Érdemes kis mennyiséggel elkezdeni, akár egy héttel a szülés után. Az etetést elkezdheted a korábban cumisüvegbe tett anyatejjel, majd miután az elfogyott, szoptasd meg a kisbabádat. Ha így teszel, már egész korán hozzászoktatod gyermeked a cumisüveghez.

Hogyan tároljam az anyatejet?


Használj anyatejtároló zacskókat vagy poharakat! A zacskó valamivel praktikusabb, hiszen kisebb helyen elfér, mint a pohár, tehát akár több adagot is tarthatsz egyszerre a hűtőben. Akármelyiket is választod, javasoljuk, hogy különböző mennyiségű anyatejed tárolj, hogy ha kisbabád már csak néhány kortyot szeretne, ne kelljen kiönteni túl nagy mennyiséget.

Mennyi ideig tárolható az anyatej?


Hűtőszekrényben, +4 -5 0C fokon 24 óráig tartható el az anyatej. A hűtőszekrény ajtaja nem a legjobb hely az anyatej tárolására, ugyanis ott más a hőmérséklet, mint a készülék belesjében.

Lefagyaszthatom az anyatejet?


Igen, de célszerű a hűtőszekrény fagyasztórésze helyett fagyasztóládában tárolni az anyatejet. -20 -24 0C fokon akár három hónapig is tárolhatjuk kisbabánk táplálékát.

Ajánló

Hogyan legyünk úrrá rajtuk.
Fitten kismamaként is!
Hogy fogadd el a változásokat?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Csak egy dolgod van az életben: azt csinálni, amiben hiszel. Ha erre képes vagy, kitartóan, határozottan, nem feladva, akkor nem lesz gond. (...) Akinek menni kell és megy, az nem néz oldalra, csak az utat figyeli, mert megtanulta, hogy csak az számít.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!