babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Babalátogatóban - mit vigyünk ajándékba?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Amikor új családtag érkezik, vagy barátainkhoz kopogtat a gólya, természetes, hogy szeretnénk mihamarabb megismerkedni az új jövevénnyel. Ilyenkor illik valamilyen ajándékot is vinni. De mi legyen az? Ehhez adunk néhány ötletet.

Amikor új családtag érkezik, vagy barátainkhoz kopogtat a gólya, természetes, hogy szeretnénk mihamarabb megismerkedni az új jövevénnyel. Ilyenkor illik valamilyen ajándékot is vinni. De mi legyen az? Ehhez adunk néhány ötletet.

Amivel biztosan nem lövünk mellé, mert mindig szükség van rá, az a pelenka és a babaápolási szerek. Bár a pelenka esetén belefuthatunk a méretválasztás problémájába, ezért tudakoljuk meg, hány kiló is a baba –ha pont a mérethatáron van a pelenkaméretezés szempontjából, akkor inkább a nagyobbat vegyük meg.

Babaápolási szereknél (fürdető, sampon, popsitörlő, popsikrém) mindenképpen semleges illatú, hipoallergén változatot keressünk.

Ha valamilyen ruhát szeretnénk ajándékozni, akkor több dologra is figyelnünk kell. Első természetesen a méret, ezt mindenképpen tudakoljuk meg előre. Ma már nem állja meg a helyét a régi aranyszabály, hogy kisfiúknak kéket, kislányoknak rózsaszínt vásároljunk,  némely szülő egyenesen rossznéven veszi, szexista dolognak tartja.  Remek dolgokat lehet kapni krémszínben, vagy bordóban, zöldben is.

Ha bodykat veszünk, igazán jópofa feliratosakat lehet kapni, ezzel biztosan sikert aratunk. Rugdalózóból inkább az ujjatlan változatot vegyük, jobban kihasználható, hiszen az alá akár vastagabban is fel lehet öltöztetni a kicsit, enyhe időben pedig egy rövidujjúval is kiváló viselet.

Játékokat venni egy újszülöttnek nem a legjobb ötlet, hiszen hónapok telhetnek el, mire használatba veszi a baba, addig csak a helyet foglalja. Kicsit nagyobbacskáknak (fél év körül) jó ajándék lehet a játszószőnyeg, vagy a babatornáztató. Rágóka is minden babának jó szolgálatot tesz fogzás idején, főleg a hűtőbe tehető, lehűthető változata. A fürdőjátékok is nagy kedvencei a már ülni tudó babáknak, az egészen egyszerű sárga kiskacsától a spriccelő, izgő-mozgó változatokig igen széles a választék.

Saját tapasztalatból mondom: ne vegyünk semmi olyasmit, ami túl apró, ami túl sok darabból áll, vagy hangos (a végtelenítve ugyanazt a zenét-hangot kiadó, egyébként alacsony minőségű műanyag játékok többsége ilyen).

Legegyszerűbb, ha babalátogatóba indulás előtt megkérdezzük a szülőket, mire lenne szükségük, mit kapnának szívesen. Ne féljünk attól, hogy elrontjuk ezzel a meglepetés örömét, hiszen elsősorban a babát szeretnénk megajándékozni, még ha közvetetten a szülők is kapják azt.

Ajánló

Táplálkozás, mozgás, összhang.
Mi legyen benne?
Hogyan segítsünk átvészelni?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha arra összpontosítunk, hogy milyen szörnyű a helyzetünk, egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Irányítsuk figyelmünket a pozitívumokra, és egyre több pozitív dolgot fogunk észrevenni.

- Gary Chapman -

A legjobb baba ajándék!