babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Elsősegély az első fogakhoz (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Nézd, az első fogak!

 

Minden baba más egy kicsit, így nehezen lehet pontosan meghatározni, mikor jelennek meg az első fogak. Általában igaz, hogy a tejfogak a negyedik hónap és a második életév között bújnak ki, de ez előtt és után is sor kerülhet erre. A tejfogak csírái már a terhesség ideje alatt megjelennek.

 

A gyermek fejlődésében fontos fordulópont a tejfogak megjelenése, mert ez lehetővé teszi a rágást és a későbbiekben a beszédfejlődésben is fontos szerepet játszanak. A tejfogaknak a gyermek állkapcsának formálódásában és az állandó fogak kialakulásában is szerepe van.

 

Hogyan nőnek a fogak?

 

Általában először az alsó középső metszőfogak, majd pár hónappal később az alsó szélső metszőfogak nőnek ki, utána a 15. hónap körül az első két kisőrlő jelenik meg alul, majd a 17-23. hónapban az alsó szemfogak, és a baba első éves korában az alsó második kisőrlők.

A tejfogak párjai általában először az alsó állkapocsban nőnek ki, és csak ezt követően jelennek meg a felső állkapocsban. Az is teljesen normális, ha a fogak ettől eltérő sorrendben nőnek.

 

Fájdalomcsillapítás fogzás idején

 

Amikor az első fogak áttörik az ínyt, a szövetek sérülnek és az íny megdagad, ami miatt fokozódik a nyáltermelés és fájdalmassá válik az íny. A fájdalom csillapítására enyhén lehűtött gumi rágókát lehet használni vagy a fájdalmas területet lehet masszírozni, de ilyenkor persze oda kell figyelni a kéz higiéniájára.

 

Próbáld ki a terméket, rendelj ingyenes mintát weboladalukon keresztül: https://www.gengigel.hu/rendeljen-gengigel-mintat/

 

Az anyukák tapasztalata szerint a Gengigel Az első fogaktól használatával jelentősen csillapíthatod a babád fájdalmait és diszkomfort érzését. A Gengigel Az első fogaktól fogzáskor azonnal csillapítja a fájdalmat, mert

  • Javítja az íny rugalmasságát,
  • Csökkenti a duzzanatot,
  • Gyorsítja az íny gyógyulását.

 

A gél hatóanyaga a hialuronsav, amely a fogínynek természetes alkotóeleme. Kellemes az íze, és a csecsemőknél sem okoz mellékhatásokat. Nem tartalmaz alkoholt, cukrot, mesterséges aromát, laktózt, parabéneket, nátrium-dodecil-szulfátot és genetikailag módosított organizmusokat. A Gengigel Az első fogaktól ezért tökéletesen biztonságos, és nyugodtan használhatod a fogzás okozta kellemetlenségek enyhítésére.

 

A gél hasznos lehet még a gyulladt és vérző íny kezelésére, kisebb sebek és szájfekélyek (afták) okozta problémák enyhítésére, továbbá a gyermek ötéves kora körül, amikor a tejfogak elkezdenek kihullani és a gyerekek ínye ismét sérül.

 

Tejfogak tisztítása


A tejfogak tisztítása már az első fogak gyengéd mosásával elkezdődik. A tejfogak a maradandó fogakhoz hasonlóan ki vannak téve a lepedéken megtalálható baktériumok támadásának, ami miatt szuvasodás alakulhat ki.


A tejfogakat naponta kétszer kell megmosni. A fogmosáshoz a gyermek életkorának megfelelő, puha sörtéjű fogkefét használj, nagyon kevés fogkrémmel. A gyerekek szájhigiénéjére is vonatkozik, hogy a szülők jó példája egy életen át elkíséri őket.


További információ: https://www.gengigel.hu/az-elso-fogaktol/.

Ajánló

Játékok vidámsággal
Tartsd be az alábbi tanácsokat!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Hiszek a szerelemben. Mi másért vetettem volna bele magam olyan gyakran? Soha nem tartott sokáig, és ilyenkor a szívem megszakadt, vagy bezárult. De ez nem akadályozott meg abban, hogy legközelebb újra megnyissam. Aztán újra és újra.

- Nora Roberts -

A legjobb baba ajándék!