babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Nyaralás a gyermekkel

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Az utazás csupa izgalom. Új dolgok, új helyszínek, kalandok, játék, vidámság, és még sorolhatnánk. De a nyaralás mindemellett veszélyeket, félelmeket és aggódást is magába rejt, főként, ha gyerekkel utazunk.

Mi az, amit megengedhetünk gyermekeinknek idegen környezetben, és mi az, amit jobban teszünk, ha nem hagyunk jóvá? Erre keressük a válaszokat cikkünkben.

 

Inkább ne!


Mogyoró (vagy bármi más allergén étel) kipróbálása


Nem a nyaralás (vagy az utazás maga) a legjobb időpont arra, hogy új, allergén ételeket próbáljon ki a gyermek. Előfordulhat ugyanis, hogy allergiás reakció lép fel – akár a repülőn -, ami akkor kisebb gond, ha csak kiütések jelennek meg rajta, viszont ha el is kezd fulladni, akkor igen nehéz úrrá lenni a helyzeten. Egy számunkra ismeretlen helyen fogalmunk sincs róla, hogy hol a kórház, ahova percek alatt be kellene szállítani a kicsit. Ha nyelvi nehézségeink is adódnak, az még tovább bonyolítja a helyzetet. Tehát: allergének STOP!


Szobatisztaság


Ha úgy érzed, elérkezett az idő arra, hogy gyermeked szobatiszta legyen, várd ki a nyaralás végét. Amikor leszoktatod a kicsit a pelenkáról, eltart pár hétig, amíg mindenféle „balesetektől” mentesek lesztek. Ha nem szeretnéd naponta hívni a takarítókat, mert gyermeked bepisilt az ágyba, akkor jobban teszed, ha otthon a saját környezetében látsz neki a feladatnak.

 

Úszás egyedül


A víz – akár élő, akár a medence – nagyon sok veszélyt jelent egy gyermek számára. A gyerekek imádnak egész nap lubickolni. Ezzel nincs is semmi gond, viszont a nyaralóhelyeken hatalmas a tömeg, az úszómesterek pedig nem mindig tudnak minden egyes gyerekre odafigyelni. Így soha, de soha ne engedd gyermekeidet egyedül pancsolni, vagy úszni! A baj hamar megtörténik, legyél elővigyázatos!


Sí és snowboard


A téli sportok nagyon élvezetesek. A gyerekeknek semmi félelemérzetük nincs, ezt akkor is láthatjuk, amikor 3-4 éves gyerekek száguldanak el mellettünk a sípályán. Olyannyira nem félnek, hogy sítudás nélkül is simán lesiklanak a pályán. Ez viszont nagyon veszélyes, balesettel is végződhet. Amikor először mentek együtt síterepre, az első dolgod legyen, hogy beíratod a kicsit egy tanfolyamra. Ő élvezni fogja, hiszen egykorú gyerekekkel együtt fogja elsajátítani a tudást, később pedig nem kell aggódni bizonytalan sítudása miatt.

Ajánló

A titok, amiről tudnod kell.
Fogadd meg az alábbi tanácsokat!
Mire figyeljünk...

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.

- Amby Burfoot -

A legjobb baba ajándék!