babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Ha azt mondjuk egy édesanyának, hogy ne aggódjon, nem vesz minket komolyan. Ahogy mi sem, ha mástól halljuk, hiszen a vérünkben van. Gyermekeinkért a nap 24 órájában képesek vagyunk aggódni már a várandósság idején is. 

A kisbabád születésével az életed teljesen átalakul. Vannak dolgok, amikre hónapokig nem lesz időd vagy alkalmad ezután. Ezeket érdemes megtenned, mielőtt a pocaklakó napvilágot lát. 

Mint minden kismamát, biztosan Téged is foglalkoztat a kérdés, hogy fogyaszthatsz-e koffeintartalmú italokat, mialatt a kisbabádat várod. Van-e káros hatása a kicsire nézve, vagy kis mértékben fogyasztva a babát el se éri?

Bár az elmúlt 9 hónapban számítottál rá, hogy elérkezik ez a pillanat mégis bizonytalan vagy, amikor a jeleit érzed, hogy bajon tényleg elérkezett-e az idő bemenni a szülőszobára. 

Iszonyú fáradt vagy, a legfőbb vágyad egy pihentető, átaludt éjszaka. Hát akkor pihenj! Bár ilyen egyszerű lenne. A kismamák szinte kivétel nélkül küzdenek álmatlansággal a 9 hónap alatt.

A kismamák 85%-a arra vágyik, hogy természetes módon hozhassa világra gyermekét, és messziről kerülje el a császármetszést. Te is közéjük tartozol? Olvasd el tippjeinket, amelyekkel közelebb kerülhetsz a hüvelyi szüléshez.

A szülés ideje már a láthatáron, csupán néhány hét választ el a baba érkezésétől. A legboldogabbak akkor lennénk, ha a fennmaradó pár hetet egyszerűen kikerülhetnénk, és máris a karunkban tarthatnánk gyermekünket.

A terhesség áldott állapot. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne jelentkeznének kellemetlen fizikai tünetek. Ilyenek lehetnek többek közt: hányás, émelygés, aranyér és terhességi csíkok.

A várandósság alatt, valamilyen oknál fogva, gyakrabban kísérik álmok az éjszakáinkat. Ez ahhoz vezet, hogy reggel nem érezzük magunkat kipihentnek, hiszen egész éjszaka „ébren voltunk”. Nem beszélve arról, ha rémálmunk van.

Ahogy közeledik a nagy nap, a kismamákon kezd úrrá lenni a szüléssel kapcsolatos félelem. Az elsőszülők félelmét az ismeretlen táplálja, míg a másodjára illetve többedszerre szülőket pedig a tapasztalat. 

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

Keep smiling! Tudod, hogy ez a set phrase nem egyszerűen annyit jelent, hogy mosolyogj? Hanem azt jelenti, hogy minden körülmények között legyél optimista.

- Szilvási Lajos -

A legjobb baba ajándék!